Enhver bedriftseiers drøm er nok uten tvil at butikken går så det suser og at man har nok til både lønn, regninger og mer til.

For Trond Runar Thorgersen (55), eieren av Berger bil og deler AS, skal det ikke så mye til før han er fornøyd. I 2015 hadde han, ifølge regnskapstallene, driftsinntekter på totalt 1,9 millioner norske kroner.

Så gikk det ned enda litt til, men siden 2017 har det gradvis gått oppover. Og i fjor passerte han 2,2 millioner kroner i driftsinntekter – samtidig som han hadde snudd både driftsresultat, resultat før skatt og årsresultatet fra minussiden til pluss.

– Det er jo hyggelig, da. Jeg synes jeg så det på skattetallene her, men jeg følger ikke så mye med, sier Thorgersen til Svelviksposten og ler.

– Jeg er glad så lenge jeg får lønn og kan betale regningene. Jeg har ikke gjort noe spesielt.

Høysesong ga 65 samtaler på én dag

I lokalene på Sand, ved siden av Jensen madrasser, har han vært siden 1999-2000, kan han fortelle. Før det leide han av naboen, altså Jensen.

– Så trengte de lokalene sine selv, og det var til salgs her. Så da kjøpte jeg her. Det var veldig kort vei å flytte, sier han og smiler.

Lokalene hans er cirka 300 kvadratmeter, og inne er det verktøy, biler og dekk.

– Jeg driver med dekk og karosseri, rust og lakk. Og vanlig service på bilene, forteller Thorgersen.

For det meste går det i dekkskift, og det er det virkelig sesong for nå.

– Når den første snøen kommer, blir det bestandig kø her. Da den første snøen kom for en drøy måned siden, telte jeg samtalene jeg hadde hatt den dagen. Jeg kom til 65, sier han og ler igjen.

Lange arbeidsdager

Thorgersen bor på Berger, men forteller at han opprinnelig kommer fra Nybyen i Drammen. Han har bodd på Berger tidligere også, og føler at han har mer tilknytning hit enn Drammen.

Og det er kanskje greit å bo nær jobben, for han har ikke «A4-arbeidstider».

– På en normal arbeidsdag er jeg her mellom klokka seks og ni på morgenen, alt ettersom. Det blir ofte lange dager, 10-12-15-timers arbeidsdager.

– Men hva sier kona di, da?

– Hun har vent seg til det. Og så jobber hun ofte netter selv, forteller han.

Thorgersen driver firmaet alene, og er eneste ansatt i bedriften. For mange som sitter alene i disse dager på grunn av korona, kan det nok være ensomt. Men sånn er det ikke for Thorgersen.

– Jeg har vært alene her i mange år. Det er greit, jeg styrer selv og har ingen jeg kan skylde på. Det kommer jo kunder innom her, og noen kompiser. De kommer gjerne for å skru litt.

– En fin jobb

Berger bil og deler AS er ikke aktive på sosiale medier, som for eksempel Facebook. Thorgersen forteller at det finnes en side, men at han ikke gjør noe med den.

– For et år siden cirka fikk jeg en til å fikse hjemmeside for meg. Den er fortsatt ikke ferdig. Men det er ikke hans feil, det er min, sier han lattermildt.

Utover å bytte dekk og ha dekkhotell, samt rust, lakk og karosseri, selger Thorgersen også biler.

Tidligere i år solgte han en litt spesiell bil til en kar fra Bergen.

– Jeg hadde en Hummer (ekstern lenke) her. Da ringte det faktisk en filmskaper som ville bruke den, men det ønsket ikke han jeg solgte den på kommisjon for. Så en kar fra Bergen fløy hit og kjøpte den.

For det meste er kundene til Thorgersen lokale, men det gjør ingenting skal vi tro ham selv.

– Det beste med å ha bedrift her, er at du kjenner kundene. Veldig mange har man en relasjon til. Det er en fin jobb.

– Hva er det kjipeste, da?

– Det er når det ikke er penger i kassa, sier han og ler.