Gå til sidens hovedinnhold

Unio tar ut ytterligere 13.370 medlemmer i streik i neste uke

(Drammens Tidende)

Unio kommune varsler at de fra onsdag neste uke tar ut ytterligere 13.370 medlemmer i streik over hele landet.

Fra og med onsdag neste uke tar Unio kommune om lag 13.370 flere ut i streik i barnehager, skoler, helseinstitusjoner og bibliotek og andre kommunale virksomheter over hele landet.

Da vil i så fall over 20.760 medlemmer være i streik.

Kommunene som allerede er berørt, og som nå melder om opptrapping, er Alta, Bærum, Bergen, Bodø, Haugesund, Kristiansand, Trondheim, Stavanger, Levanger, Ringsaker, Sunnfjord, Tønsberg og Ålesund.

I tillegg blir Fredrikstad, Porsgrunn og Drammen berørt i det nye uttaket. Blant de som tas ut i streik lokalt er grunnskole- ungdomsskole- og vgs-lærere, ansatte i fylkeskommunen, helsesentre, barnehager, eldretjenesten, med flere.

Se listen over alle som tas ut i streik her.

– KS må ta dette samfunnsproblemet på alvor og gi et anstendig tilbud som kan bidra til å gjøre yrkene mer attraktive, sier nestleder Silje Naustvik i Norsk Sykepleierforbund.

– Våre medlemmer gjør en uerstattelig innsats for samfunnet. Det er komplekse og krevende oppgaver som krever høy kompetanse og lang utdanning. Det er ingen overdrivelse å si at uten vår uunnværlige kompetanse, stopper Norge, understreker nestlederen.