Vær så snill, slutt å omtale Svelvik som bydel. Vi er en by!

Foto:

Av
DEL

Det skjærer meg i hjertet hver gang noen degraderer Svelvik til en bydel. Svelvik er og blir en by. La oss være stolte av det da, dere.

I disse dager feirer vi jo nettopp at det er 175 år siden Svelvik fikk ladestedsrettigheter og slapp å ta sjøveien eller etterhvert bruke hest og kjerre inn til Drammen eller til Holmestrand for å kjøpe nødvendige ting til livets opphold.

Vi fikk bystatus. Det har vi fortsatt, selv om det i mange år etter forrige kommunesammenslåing (Svelvik og Strømm) var at vi ikke hadde det. Og selv om en og annen innbygger i Drammen sentrum ikke helt har fått med seg at Svelvik er en by, bør vi som bor her ute være bevisst dette og framsnakke byen vår.

Drammen kommune er delt inn i ti kommunedeler, hvilket er forankret i den politiske plattformen som lå som forutsetning for kommunesammenslåingen. Det er så viktig at vi bruker de riktige betegnelsene.

Jeg hører dessverre at flere omtaler Svelvik som bydel på Facebook, et sted jeg for øvrig selv har valgt å ikke debattere. Men det er ikke poenget her.

Poenget her er at det er viktig å bruke riktige betegnelser og omtale Svelvik som by, og ikke bydel, og spesielt gjelder dette nå nylig i saken som omhandler revisjon av retningslinjer for uterom og byrom, som nylig ble omtalt i avisa: Rådmannen «glemte» Svelvik – igjen. Nå legger kommunen seg flate: – Skal ikke skje.

Dette er en sak jeg tipset Svelviksposten om etter at Svelvik igjen var uteglemt. Samtidig tok jeg dette opp i min partipolitiske gruppe som ivaretok at dette ikke skulle forbigås.

I tillegg til at Svelvik Handelsstands forening ble tatt inn på sin rettmessige plass, er jeg av den mening at Den Gode Hensigt på linje med Byen vår Drammen burde vært forespurt. Den Gode Hensigt har jobbet med omdømmebygging og større arrangementer i byen vår de siste 10 årene.

Vi er kanskje ikke så store og vi er heller ikke mange innbyggere her ute sett i forhold til hele den nye storkommunen. Men vi må ikke glemme at i den politiske plattformen som ligger som forutsetning for kommunesammenslåingen, er det særegenheten ved de ulike stedene som skal utvikles, og hvem andre enn de som sitter på historien er bedre egnet til å fortelle om akkurat det?

Takk til snarrådighet av Svelvikspostens redaksjon som tok saken opp direkte med administrasjonen i Drammen kommune. Vi ønsker ikke å bli uteglemt i flere saker nå.

Vi har både lokalpolitikere og mennesker som arbeider i administrasjonen i Drammen kommune som tilhørte tidligere Svelvik kommune, som sitter med mye lokalkunnskap som bør lyttes til, eller etterspørres lokalkunnskap hos, så slipper vi denne type «uteglemmelser» i flere saker.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken