Gå til sidens hovedinnhold

OBS: Varsler ny runde med glatte veier

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er greit å være forberedt først som sist. Meteorologisk institutt varsler om glatte veier i hele distriktet.

(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Varselet er på nettstedet YR tirsdag formiddag begrenset fra tirsdag kveld til tidlig onsdag morgen. Men når vi ringer Meteorologisk institutt, får vi vite at det kan bli enda verre.

– Det kan bli glatt utover ettermiddagen/kvelden, men det er nok greit å være forberedt på vanskelige kjøreforhold også i morgen, sier vakthavende meteorolog Marit Berger til Drammens Tidende.

Det har allerede vært et par runder med snøkaos, glatte veier og trafikkuhell i vårt distrikt de siste ukene. For tre uker siden var det såpeglatt.

På Fjell skled en buss inn i en stolpe, deretter kom to biler seilende ned gata og inn mot bussen. I Tomineborgveien ved Toppenhaug var hele sju biler og en hjullaster involvert i en massekrasj.

For to uker siden var det igjen speilblankt. Denne gang ble det blant annet fullstendig kaos i Konnerudbakkene.

Så gjenstår det å se hvordan det blir de neste par dagene. Det er tirsdag kveld meldt om regn som fryser på bakken. Dette kan også forekomme onsdag kveld.

LES OGSÅ: 16 til legevakta etter møte med glatte gater

Kaldt på bakken – varmt i høyden

– Det er litt usikkert hvordan nedbøren blir i morgen. Det kan gå over til snø først, men så kan det igjen komme nedbør som fryser på bakken igjen onsdag kveld, sier Berger.

Varselet  gjelder for Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og sørlige strøk av Oppland og Hedmark. Meteorologisk institutt varsler vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser og skriver: – Det er nødvendig å være skodd etter forholdene.

– Problemet er at det er kald luft på bakken og varm luft i høyden. Derfor får vi regn som fryser på bakken, forklarer Berger.

LES OGSÅ: Fire biler skled i hverandre

Snø, så regn

I en mellomperiode onsdag kan det også komme snø, muligens opp mot 10 millimeter. Om du er disponert for å like snø generelt, eller håper på enda bedre skiføre, så trenger du imidlertid ikke slippe jubelen løs riktig ennå.

– Om dette kommer som snø eller sludd er vanskelig å si. Og det vil gå over til regn igjen, sier Berger.

– Og det er veldig varm luft på vei innover landet. På fjellet i Sør-Norge vil det regner over 1.000 meters høyde både i dag og i morgen, sier Berger.

LES OGSÅ: Seks biler i krasj

Kommentarer til denne saken