Våren kommer på besøk – og den kan bli her en stund

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologen på Blindern kan ikke love at det er våren som kommer – men en forsmak får vi i hvert fall de nærmeste dagene. Og mildværet kan vare lenge.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: For dem som ønsker seg sol og varme, så er det faktisk lys i enden av snøbygene – for de neste dagene blir riktig så vårlige.

Men vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør kan ikke love at våren kommer for å bli.

– Nei, det er nok i tidligste laget, men de neste dagene kan vi i hvert fall få en smak av vår. I drammensdistriktet blir det temperaturer på plussiden, og når sola titter fram kan det bli rundt 5–6 grader. Så om du finner deg en solvegg i le, så kan det bli riktig så trivelig, sier hun.

Men hvor kommer varmen fra, nå som vi er omgitt av snø og is?

Det er et høytrykk over Sentral-Europa som er motoren, og rundt høytrykkene går luftstrømmene med klokka. Dermed drar høytrykket med seg varm luft fra Nord-Afrika nordover.

LES OGSÅ: Jens Petter har flombelysning og kameraovervåkning, men tyvene gikk rett inn: – Utrolig frekke folk

Fra onsdag blir det riktig så fint, og det gode været ser ut til å holde seg en stund – i hvert fall fram til over helga, sier Skattør.

Noe særlig lenger enn et tør ikke meteorologene å varsle, men Skattør er litt optimistisk for dem som liker litt varme i lufta.

– Vi har noen modeller som slår sammen prognosene langt fram i tid, og de viser at vi kan vente oss flere uker med varmere vær enn det som er normalt for årstiden. Men mars er lang – så vinterværet kan fort komme tilbake, sier meteorologen.

Artikkeltags