Vi ønsker vel ikke å bli et tradisjonsløst folkeslag?

Fra kommunens offisielle 17. mai-feiring på kirketrappene i fjor. I år blir det verken andakt, velsignelse, forbønn eller sogneprest, som det har vært tidligere år.

Fra kommunens offisielle 17. mai-feiring på kirketrappene i fjor. I år blir det verken andakt, velsignelse, forbønn eller sogneprest, som det har vært tidligere år. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.HER ER BAKGRUNNEN FOR DENNE YTRINGEN: Nå blir det slutt på dette på nasjonaldagen

Politikerne sier de ikke kan støtte et 17. mai-arrangement om det ikke er «livssynsnøytralt». Da jeg leste det ble jeg litt opprørt!

Jeg har deltatt på 17. mai-feiringen her i byen siden vi flyttet hit, og mener bestemt at det rent religiøse innholdet i den såkalte gudstjenesten har gradvis blitt mindre med årene.

Kirken og det den står for har vært med oss og for oss i mange år!

Ikke minst i den tiden vi hadde det som verst; da det var krig i landet. Det er vel da ganske naturlig at den også er en del av feiringen av at vi fikk friheten tilbake.

Nettopp frihet er jo noe dere politikere hevder dere er opptatt av å gi oss, frihet til å velge!

Det mener jeg vi også gjør, både når det gjelder livssyn, trosfrihet og ikke minst tradisjoner, som i mange tilfeller har en sammenheng med hverandre.

Vi ønsker nye landsmenn velkommen, og prøver å legge til rette for dem m.h.t. de samme verdiene.

Jeg tror de fleste av dem forstår at vi også ønsker å beholde våre verdier og tradisjoner slik de har vært.

Vi ønsker vel ikke å bli et tradisjonsløst folkeslag?

Så «kjære» politikere, ta på dere de nøytrale brillene, og se nøye på det fargerike 17. mai-toget som snart går igjennom gatene våre.

«Ta dere sammen ‘a!»

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Svelviksposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken