Gå til sidens hovedinnhold

Vil gi 250.000 kroner til Fossekleiva-satsing

Flertallspartiene vil til uka vedta at Portåsen i Mjøndalen og Fossekleiva kultursenter skal få støtte på flere hundre tusen kroner.

Til uka skal økonomiplanen for 2021-2024 vedtas i kommunestyret i Drammen kommune. I forbindelse med økonomiplanen, har flertallspartiene bestemt i sitt forslag til økonomiplan at det skal bevilges ekstra penger til Portåsen i Mjøndalen og Fossekleiva kultursenter i Svelvik.

Det skriver de i en pressemelding, fredag.

– Fossekleiva og Portåsen er to av pilarene som kultursatsningen i nye Drammen skal bygges på, fra hver sin ytterkant av kommunen. De to kultursentrene har viktige oppgaver både for formidling av noe av vår eldste lokalhistorie, men også for å gi nye kulturopplevelser til særlig barn og unge. Vi er glade for å kunne styrke fundamentet til to av våre aller viktigste kulturinstitusjoner, og vi ser fram til å se byggverket i det nye kultur-Drammen reise seg ytterligere i 2021, står det i pressemeldingen.

I rådmannens opprinnelige forslag til budsjett, var støtten til Buskerudmuseet avdeling Portåsen satt til en tredjedel av støtten museet fikk i 2019, mens Fossekleiva kultursenter var foreslått å sitte igjen med null kroner av økningen som kultursenteret var bevilget i økonomiplanen til gamle Svelvik kommune, skriver partiene i pressemeldingen.

Dersom flertallpartienes forslag går gjennom, kan Portåsen glede seg over totalt 1,2 millioner kroner i fast bevilgning for 2021, mens Fossekleiva får 50 prosent tilbakeført til den ekstra støtten de opprinnelig var tildelt.

– I tillegg har vi bestemt at vi skal se på dette på nytt ved budsjettjusteringen i forbindelse med behandling av 1. tertial i juni 2021. Vår intensjon er at Fossekleiva og Portåsen skal kunne utøve sitt mandat innenfor rammene de fortjener, forteller Mads Hilden (Ap).

Økonomiplanen skal som nevnt behandles i kommunestyremøtene 15. og 16. desember.

Kommentarer til denne saken