(Røyken og Hurums Avis)

De senere årene har det blitt en ny åpenhet om det å spørre om hjelp via nett til både mat og julegaver hvis man ikke har så mye å rutte med.

Vilde Nordhagen (18) fra Tofte bet seg merke i denne gruppen mennesker, og hun bestemte seg for å gjøre noe for dem.

Les også: Oasen Tofte samler inn penger for å sikre julekos til de som trenger det: – Nå var vi faktisk tom for mat

– Da tenkte jeg at jeg kunne legge ut tilbud om hjelp så de kunne ta kontakt med meg. Det er litt som jeg skrev i annonsen. Jeg synes jul er veldig koselig og handler om å gi. Det er jo tradisjoner, som å ha gaver under treet, og jeg synes det er vondt at foreldre ikke får gi det til barna sine, sier hun.

– Trist tid for mange

I annonsen skriver hun blant annet at julen handler om hygge, familie, tradisjoner og raushet for mange.

– Men for mange er dette en trist tid da man gruer seg til ingen gaver under juletreet, ikke julemat på bordet, ikke hygge og kos som det er for mange av oss andre, skriver Nordhagen.

Hun vil hovedsakelig forsøke å bidra med gaver som foreldre ønsker til barna sine, og 18-åringen har lett i skuffer og skap hjemme etter ting som er lite brukt.

– Jeg kan også kjøpe ting som ikke koster så mye, og jeg har vært i kontakt med familie og kjent som også kan bidra med gaver., fortsetter Nordhagen.

– Sender i posten

Hun synes det er hyggelig å hjelpe til og responsen har ikke latt vente på seg.

Nordhagen oppfordrer også folk til å ta kontakt med henne hvis de ønsker å bidra i dugnaden.

– Jeg ønsker å skape en koselig julefeiring for dem som ikke har så mye, og jeg tenker å legge ved et hyggelig julekort. Jeg sender det i posten hvis det er langt unna, og uansett pakke det inn og gjøre det koselig. Eventuelt kan jeg kjøre dit selv hvis det er nære.

– Alle har et eller annet

Hun har fått over 30 henvendelser fra hele landet, og Nordhagen forteller at det daglig kommer inn nye henvendelser.

– Det er fra overalt. At de bor langt unna lar jeg ikke stanse meg, og det skal jeg ikke henge meg opp i. Det er fra hele Norge. Det er veldig mange som sliter nå, spesielt etter Korona. Det er mange som også slet før som ikke har turt å ta kontakt, sier Nordhagen.

18-åringen mener at flere burde gjort som henne, og kommer med en klar oppfordring.

– Alle har et eller annet liggende hjemme som kanskje andre kunne hatt mer glede av og mer bruk for.