Ytterligere seks personer har fått påvist korona

Total 27 personer har nå blitt bekreftet smittet i kommunen.

DEL

Seks personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Det skriver Drammen kommune på sine nettsider.

Blant de seks er det to ektepar. Det ene ekteparet har vært på skiferie i Alpene og ble satt i karantene da de kom hjem. Der kan altså smitten spores til utlandet, og hvem som har vært deres nærkontakter er relativt oversiktlig å spore opp, skriver kommunen.

Det andre ekteparet har vært på et arrangement i Norge. På dette arrangementet var det mange som deltok, og flere deltakere har i etterkant fått påvist smitte.

I dette tilfellet kom beskjeden om at andre deltakere har fått påvist smitte, nokså sent, skriver kommunen. Derfor er andre personer i drammensområdet blitt eksponert for smitte i etterkant av dette arrangementet og nå satt i karantene.

Av de to siste personene som nå har påvist smitte, har én vært på tur i Alpene. Vedkommende ble satt i karantene etter hjemkomsten fra Alpene. Etter noen dager fikk denne personen påvist koronasmitte, men har ikke vært på jobb og utsatt andre for smittefare etter utenlandsturen.

Den siste personen som er smittet, har ikke vært på reise i utlandet, og her er smitteforløpet foreløpig ukjent. Det jobbes nå med å kartlegge hvordan vedkommende kan ha blitt smittet av koronaviruset.

– Vi må anta at det nå pågår smitte i Drammen. Derfor må vi også regne med at det kommer flere tilfeller de kommende dagene som ikke kan spores til utlandet, men hvor smittespredningen skjer lokalt, sier kommuneoverlege og leder av kommunens smittevernråd John David Johannessen.

Artikkeltags